A leggyakrabban felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtöttük össze nektek, hogy minél jobban felkészülhessetek a nyaralásra és az utazásra. Ha úgy érzitek valamit kihagytunk, írjatok bátran! Minden beérkező üzenetre legkésőbb 24 órán belül választ adunk.

Milyen időjárásra számíthatok?
A főszezonban a hőmérsékletek átlaga meghaladja a 30 °C-ot, júliusban és augusztusban hőhullámok is előfordulhatnak, amikor a hőmérő higanyszála a 40 °C-ot is megközelíti. Esőre elsősorban május és szeptember hónapokban számíthatunk, akkor is ritkán hosszan tartóak, inkább hevesek és átfutók.

Üzletek, bankok, postát nyitvatartása
A bankok csak hétköznap tartanak nyitva 8-14 óráig. Az üzletek az üdülőhelyeken a hét minden napján nyitva vannak reggel 8 órától késő estéig (kb. 23-24 óráig) a délutáni szieszta (14-17 óráig) kivételével.
Postahivatalok, telefonok: A postahivatalok hétköznaponként 10-14 óráig tartanak nyitva, a postaládák feltűnő élénksárga színűek. Magyarországra küldött levélre, képeslapra a bélyeg ára 0,85 €. Telefonálni fülkéből, benzinkútnál, trafikból és újságárusoknál lehet.

Mit kell tudni az illemhelyek használatáról?
Görögországban a nyilvános illemhelyek nem jellemzőek, érdemes e célból a tavernákat felkeresni, bár előfordulhat, hogyha nem rendelünk semmit, fizetnünk kell a használatáért. Fontos tudni, hogy a görög szennyvízelvezető csatornák az elmúlt 2000 évben semmit sem változtak. Keskeny, szabványon kívüli méretük miatt könnyen eldugulhatnak a WC-papírtól. Ezt elkerülendő, a görögországi szálláshelyeken, apartmanokban és szállodákban a WC-papírt külön szemétgyűjtőbe kell dobnunk.

Lehetnek veszélyei a strandolásnak?
Óvakodjunk az azonnali hosszan tartó napozástól, az első napokban csak rövid ideig legyünk a napon, a napsugárzás erőssége az állandó szél miatt felmérhetetlen. A nyaralók életét sokszor megkeserítik a szúnyogok, ezért szúnyogriasztó beszerzése indokolt. Tengeri fürdőzésnél óvakodjunk a tengeri sünöktől és medúzától. A tengeri sün kedveli a sziklák bemélyedéseit, búvóhelyeit, az úszáshoz ajánlatos strandcipő viselése.

Mit kell tudnom a buszos utazásról?
Nyugati típusú, légkondicionált autóbuszaink videóval, büfével felszereltek. A buszokon található Wc is, de kérünk mindenkit, hogy csak végszükség esetén használják. Az autóbuszok ülésrendjét irodánk állítja össze. Az esetleges külön kéréseket, amennyiben tudomásunk van róla, igyekszünk figyelembe venni, de garantálni nem tudjuk. Reklamációt az ülésrenddel kapcsolatban nem áll módunkban elfogadni! Autóbuszaink csomagterében csak korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként egy bőrönd és egy kézitáska valamint családonként egy hűtőtáska elhelyezése engedélyezett. Ezen felül hozott csomagokat sem az oda úton sem a visszaúton az autóbusz nem szállítja el! Javasoljuk, hogy az utastérbe csak a legszükségesebb dolgokat felhozni hogy ne akadályozzon senkit a kényelmes utazásban. A gépkocsivezetők a csomagtartókat útközben csak nagyon indokolt esetben nyitják ki. Az autóbusz közlekedőfolyosóján, lépcsőjén csomagot elhelyezni, aludni tilos- és balesetveszélyes! Hűtőtáskát az utastérbe felvinni tilos! Buszainkon tilos a dohányzás, de három-négy óránként rövid szünetet tartunk.

Van-e szükség vízumra az utazáshoz?
Magyar állampolgároknak vízumra nincs szükségük, de az útlevél vagy az új típusú személyi igazolvány a visszaút után legalább 3 hónapig érvényes kell, hogy legyen. Görögország is és Magyarország is tagja az Európai Uniónak, de az út során nem uniós államokon haladunk keresztül. Mivel Schengeni határ is vagyunk egyben, így szigorúbb az ellenőrzés!!! Az érvényes vámszabályokat és korlátozásokat utazás előtt érdemes áttekinteni! Mindenkinek saját felelőssége, hogy ezeket betartsa!

Az apartmanházban tudok-e majd főzni?
Apartmanházakon belül találhatóak stúdiók: (egy légterűek, a konyha egy légtérben a szobával) és apartmanok (2 légterűek a konyha vagy külön vagy az egyik szobában található). Az apartmanok és a stúdiók helyiségei kisméretűek, csak annyi személy befogadására alkalmasak, ahány ágy van bennük. A konyhában villany-vagy gázrezsó, illetve hűtőszekrény valamint az alapvető eszközök megtalálhatók. A vendégeknek gondoskodniuk kell konyharuháról, törülközőről, wc-papírról, tisztítószerekről. Takarítás csak turnusváltáskor van, az üdülés ideje alatt az apartmanok tisztán tartásáról az utasok maguk gondoskodnak. A fürdőszobákban zuhanyozó található, de néhány helyen nincs zuhanyozótálca beépítve, így javasoljuk a strandpapucs használatát. Az apartmanok az érkezés napján 14 órától, az elutazás napján 9 óráig állnak a vendégek rendelkezésére.
Szállás minősítés: A szállások apartmanházak neve mellett található minősítések ( kulcs jel ) vagy szállodák esetében a csillagok az a helyi kategóriát jelölik, melyek a magyar minősítéstől eltérhetnek!

Az apartmanokban van wifi?
Némely szállásunk rendelkezik, internet hálózattal, melyet WIFI – n keresztül tudják használni utasaink! Fontos azonban tudni, hogy az internet szolgáltatás, terheltség és igénybe vétel miatt, lassú lehet illetve, a szolgáltatás akadozhat! Irodánk a WIFI szolgáltatásért felelősséget nem vállal! Az apartmanokban elérhető WIFI szolgáltatás, nem alkalmas film letöltésekhez! Elő és utószezonban, előfordulhat, hogy a szolgáltatás még a szálláshelyen nem érhető el!

Szeszes italok és dohánytermékek
Utastérben személyenként egy doboz cigaretta lehet. Ez különösen visszafelé úton fontos, ugyanis schengeni határ vagyunk. Kint ugye olcsóbb a cigaretta, így behozni csak egy dobozzal lehet. Tömény szeszből 1 liter, borból 4 liter, sörből pedig 16 liter hozható be Magyarországra. Az alkohol- és dohánytermékekre egyaránt vonatkozik, hogy a megengedett mennyiséget is csupán a 17 éven felüliek hozhatják be.


Van még kérdés?

Bármilyen kérdésed merülne fel, írd meg nekünk!
Minden beérkező üzenetre legkésőbb 24 órán belül választ adunk.

Neved

E-mail címed

Tárgy (nem kötelező)

Üzenet